Testarea produselor cosmetice

Un produs cosmetic fabricat și introdus pe piață trebuie să fie sigur pentru sănătatea umană. Regulile pe care trebuie să le respecte toate produsele cosmetice sunt stabilite în Regulamentul (CE) nr. 1223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind produsele cosmetice, cu modificările ulterioare. Produsele cosmetice includ numai produsele care îndeplinesc definiția de la articolul 2. Conform acestei definiții, „produs cosmetic” înseamnă orice substanță sau amestec destinat să intre în contact cu părțile externe ale corpului uman. Fiecare produs cosmetic trebuie sa fie prevazut cu un raport de siguranta emis de autoritatile statului si companiile specializate.

În laboratoarele ALS, testăm produse cosmetice folosind metode rapide, precise și instrumente moderne. Pentru a emite un raport de siguranță, putem oferi acoperirea cerințelor privind calitatea microbiologică, excluderea substanțelor interzise, ​​confirmarea compoziției sau a proprietăților chimice și a proprietăților de conservare ale produselor cosmetice.

Zone de testare:

– Analize microbiologice

  • Determinarea numărului și detectarea bacteriilor mezofile aerobe prin cultivare
  • Detectarea Pseudomonas aeruginosa prin cultivare
  • Detectarea Staphylococcus aureus prin cultivare
  • Detectarea Candida albicans prin cultivare
  • Detectarea Escherichia coli prin cultivare
  • Determinarea numărului de drojdii și ciuperci
  • Determinarea eficienței conservanților în cosmetică

– Metale grele și minerale – confirmarea conținutului de minerale și, invers, verificarea absenței metalelor grele contaminante – determinăm prin ICP-MS, spectrometrie de masă 

– Prezenta vitaminelor – cel mai adesea vitaminele A, E sau C

– Alte analize chimice, inclusiv detectarea conservanților (parabeni)