Analiza apei îmbuteliate

Apă îmbuteliată pentru analiză

Laboratoarele ALS Czech Republic sro oferă analize ale apei îmbuteliate folosind cele mai moderne instrumente instrumentale. Toate metodele utilizate pentru determinarea pesticidelor, substanțelor străine sau analizelor microbiologice sunt complet validate și acreditate de Institutul de Acreditare Ceh. În Republica Cehă, cerințele pentru apa îmbuteliată sunt stabilite prin Decretul nr. 275/2004 Coll., privind cerințele pentru calitatea și siguranța sănătății apei îmbuteliate și cu privire la metoda de tratare a acestora. 

DISTRIBUȚIA APEI AMBALATE

În sensul decretului sus-menționat , apele îmbuteliate se împart în ape minerale naturale îmbuteliate, ape de izvor îmbuteliate , ape îmbuteliate pentru bebeluși și ape de băut îmbuteliate .

Doar apa potabilă îmbuteliată este evaluată conform Decretului nr. 252/2004 Coll. stabilirea cerințelor de igienă pentru apa potabilă. Alte tipuri de apă îmbuteliată (minerală, de izvor, pentru copii) trebuie să îndeplinească cerințele descrise în Decretul nr. 275/2004 Coll .

Apele minerale naturale pentru producerea de ape minerale naturale ambalate trebuie să îndeplinească și condițiile prevăzute în Decretul 423/2001 privind parametrii fizico-fizico-chimici (pH, conductivitate electrică), conținutul de componente anorganice selectate (cationi Na+, Mg2+, Ca2+, Fe2+, anioni Cl-, SO42-, HCO3-, NO2-, NO3-, pentru apele clasificate ca iod J), ​​conținutul gazos de CO2 și H2S în mg/l de ape clasificate drept carbon și hidrogen sulfurat și pentru apele clasificate ca activitate radon 222Rn la izvor. 

Apa îmbuteliată este apă subterană de calitate , care provine întotdeauna dintr-o sursă adâncă și protejată. Cerințele privind calitatea acestor ape sunt așadar mai stricte decât pentru apa potabilă de la robinet.

Compania ALS Czech Republic, sro furnizează toate analizele de apă îmbuteliată , care sunt în conformitate cu legislația – Decretul nr. 275/2004 Coll. sau Decretul nr. 252/2004 Coll.

Apă îmbuteliată pentru analiză

Calitatea și calitatea acestor ape este determinată în principal de conținutul indicatorilor microbiologici, fizici și chimici , pentru care sunt stabilite valorile limită relevante. Apele îmbuteliate, cu excepția apei potabile îmbuteliate, nu trebuie să conțină materii organice străine în cantități detectabile. Cerințele pentru metodele analitice pentru a dovedi absența acestor substanțe străine sunt specificate în Decretul nr. 275/2004 Coll. Metodele operate în laboratorul ALS îndeplinesc aceste cerințe.

La determinarea parametrilor microbiologici, conform Decretului nr. 275/2004 Coll., este necesară determinarea următorilor indicatori:

Indicatori
Escherichia coliSulfiții reduc bacteriile anaerobe sporulante intestinale
Bacteriile coliformeNumărul de colonii la 22 ° C
EnterocociNumărul de colonii la 36 ° C
Pseudomonas aeruginosaImagine microscopică – organisme vii

Se aplică apelor minerale naturale îmbuteliate și apelor de izvor pentru copii

La determinarea parametrilor fizico-chimici, conform Decretului nr. 275/2004 Coll. se impune determinarea următorilor indicatori:
1. Ape minerale naturale îmbuteliate

Indicatori
AntimoniuSeleniu
ArsenicNitrați
BariuNitrit
BorFluoruri
CromCianuri totale
CadmiuMangan
Cuprubromat *
NichelOzon*
ConduceBromoforme *
Mercur 

* indicatorii selectați sunt determinați numai atunci când se utilizează tratarea aerului îmbogățit cu ozon

2. Apă de izvor pentru bebeluși îmbuteliată

Indicatori
AntimoniuConductivitate
ArsenicpH
BariuSodiu
BeriliuSulfati
CadmiuSubstanțe dizolvate
CromFara sulfan
CupruCuloare
Cianuri totaleMiros
FluoruriTurbiditate
ConduceFier
ManganSubstanțe humice
MercurCOD
NichelCalciu
NitrațiMagneziu
NitritCalciu și magneziu
Seleniubromat *
AluminiuOzon*
Ioni de amoniuBromoforme *
Cloruri 

* indicatorii selectați sunt determinați numai atunci când se utilizează tratarea aerului îmbogățit cu ozon

Decretul prevede, de asemenea, cerințele pentru metodele analitice pentru determinarea substanțelor organice străine:

Indicatori
Tetraclorură de carbonetilbenzen
DiclormetanStiren
1,2 dicloroetanBenzo (a) piren 
Cloroetenă (clorura de vinil)clorobenzen    
1.1 Dicloroetenă (clorură de etilenă)Diclorobenzeni 
1,2 dicloroetenăTriclorobenzeni 
TricloroetenăPesticide
tetracloroetenăBifenili policlorurați – PCB (suma de congeneri 28,52,101,118,138,153,180)
BenzenSurfactanți anionici
ToluenSubstanțe extractibile nepolare
Xilenii