
Dacă sunteți proprietarul unei fântâni sau al oricărei alte surse de apă potabilă și doriți să cunoașteți calitatea acesteia sau să verificați dacă este într-adevăr apă potabilă, această analiză este special pentru dvs. O scurtă analiză a apei potabile este adesea necesară și atunci când se monitorizează calitatea apei în clădirile comerciale, când se aprobă clădirile private sau când se săpa o nouă fântână.

Dacă bănuiți că apa dumneavoastră nu este în stare bună și intenționați să instalați o stație de tratare a apei, vă rugăm să vă asigurați că firma pe care o contactați va folosi această analiză ca bază pentru proiectarea serviciilor oferite.
Parametrii monitorizați includ (în funcție de domeniul de aplicare al analizei abreviate):
Parametri microbiologici și biologici – microorganisme cultivabile la 22 ° și 36 ° C, bacterii coliforme, imagine microscopică, Escherichia coli, Clostridium perfringens
Parametri fizici – conductivitate electrică, culoare, pH, temperatură (la prelevare de probe), turbiditate
Parametri anorganici – clor liber (la prelevare), COD Mn , ioni de amoniu, nitriți, nitrați, Fe total și Mn
În plus, se efectuează o evaluare senzorială a mirosului și gustului probei analizate.