
Laboratoare acreditate ALS Republica Cehă oferă analize chimice, biologice, microbiologice, organoleptice și fizice complete ale apelor brute și produse în conformitate cu cerințele legislative și nu numai.

Toate analizele apei brute și produse sunt efectuate în conformitate cu cerințele Decretului nr. 428/2001 Coll. cu modificările ulterioare, care stabilește limitele igienice ale parametrilor individuali, conform cărora calitatea apei rezultată este determinată în timpul producției de apă potabilă.
Analizele apei brute și produse sunt destinate în primul rând operatorilor de alimentare cu apă, producătorilor și distribuitorilor de apă potabilă sau întreprinderilor industriale cu sursă proprie de apă tratată pentru apă potabilă.
Pentru a proiecta o soluție optimă pentru cerințele dumneavoastră, vă recomandăm să contactați un reprezentant regional de vânzări sau o sucursală sau să ne contactați pentru orice întrebări la linia noastră de clienți 226 226 228 sau prin e-mail la info.cz@alsglobal.com . Vom fi bucuroși să pregătim o ofertă pentru nevoile dumneavoastră specifice.
ANALIZA COMPLETĂ A APEI BRUTE
Aceasta este apa preluată din surse de apă de suprafață sau subterană în scopul epurării apei potabile.
Parametrii monitorizați includ:
Parametri microbiologici și biologici – bacterii coliforme, bacterii coliforme termotolerante, enterococi, imagine microscopică (număr de organisme).
Parametri fizici – conductivitate, culoare, pH.
Parametri anorganici – substanțe nedizolvate, nitrați, fluoruri, metale (Fe, Mn, Cu, Zn, B, Ni, As, Cd, Cr, Pb, Hg), cianuri totale, sulfați, cloruri, fosfați, COD Mn , saturație de oxigen, CBO 5 , azot total, ionii de amoniu, COD Cr , fosfor total.
Parametri organici – surfactanți anionici, hidrocarburi C10-C40, HAP – benzo (b) fluoranten, benzo (k) fluoranten, benzo (g, h, i) perilenă, benzo (a) piren.
În plus, se efectuează o evaluare senzorială a mirosului probei analizate.
In anumite cazuri specifice, legislatia impune si determinarea altor indicatori, mai ales in legatura cu aparitia posibila sau dovedita la sursa si intotdeauna la prima incadrare a apei brute intr-o categorie. :
- temperatura (la prelevare de probe), AOX, metale (Be, Co, V, Se, Ba, Al), substante humice, Salmonella, pesticide.
Acești parametri sunt determinați numai în legătură cu apariția posibilă sau dovedită în sursă și întotdeauna la prima clasificare a apei brute în categorie.
ANALIZA COMPLETĂ A APEI PRODUSE

Apa produsă este creată prin tratarea apei brute în stația de epurare sau este rezultatul după îngrijirea sănătății (dezinfectia) a apei brute.
Parametrii monitorizați includ:
Parametri microbiologici și biologici – enterococi, Escherichia coli, bacterii coliforme, imagine microscopică (abiosestone), număr de colonii cultivabile la 22 ° C și 36 ° C.
Parametri fizici – conductivitate, culoare, turbiditate, pH.
Parametri anorganici – ioni de amoniu, metale (Cr, Cd, As, Sb, Be, B, Al, Mg, Mn, Cu, Ni, Pb, Hg, Se, Ca, Ca + Mg – duritate, Fe), bromați, nitrați , nitriți, fluoruri, COD Mn , cloruri, cianuri totale, sulfați, KNK 4.5, ZNK 8.3.
În plus, se efectuează o evaluare senzorială a mirosului probei analizate.
În anumite cazuri specifice, legislația impune și stabilirea unor indicatori suplimentari:
- pentru apele de suprafață și apele subterane tratate cu contaminarea apelor de suprafață: Clostridium perfringens, imagine microscopică (număr de organisme și organisme vii), 1,2-dicloretan, benzen, benzo (a) piren, clorură de vinil, tetracloroetenă, trihalometan, tricloroeten, cloroform
- în cazul în care polimerul acrilamid este dozat într-un proces de tratare a apei: acrilamidă
- în cazul produselor de dezinfectare a apei care conțin clor: clor liber (la prelevare)
- când se utilizează dioxid de clor sau ozon pentru dezinfecție: cloriți, ozon (la prelevare de probe)
- în cazul în care ieșirea din stația de tratare a apei servește ca punct de prelevare al rețelei de distribuție: sodiu (Na)
- pentru apele dezinfectate cu săruri de argint și ape tratate cu echipamente care conțin argint: argint (Ag)
- alți parametri: microcistină-LR, pesticide relevante și suma acestora
ANALIZA MONITORIZARII APEI BRUTE SI PRODUSE
Parametrii monitorizați includ:
Parametri microbiologici și biologici – enterococi, Escherichia coli, bacterii coliforme, număr de colonii cultivate la 22 ° C și 36 ° C.
Parametri fizici – conductivitate, culoare, turbiditate, pH.
Parametri anorganici – ioni de amoniu, metale (Mn, Al, Fe, Ca, Mg, Ca + Mg – duritate), nitrați, nitriți, cloruri, sulfați, COD Mn , KNK 4.5, ZNK 8.3 și absorbanța A 1 254 .
În continuare, se evaluează mirosul probei analizate.
În anumite cazuri, sunt stabiliți și alți indicatori:
- numai pentru apa bruta (pentru produsa doar la nevoie in functie de calitatea apei brute): imagine microscopica (organisme vii, abiosestone), substante humice, substante insolubile, fosfati, BOD 5 , saturatie oxigen
- numai pentru apa produsă: clor liber (la prelevare)
ANALIZA OPERAȚIONALĂ A APEI BRUTE ȘI A APEI PRODUSE
Alegerea parametrilor și extinderea de către alți indicatori depinde de metoda dată de tehnologia de tratare a apei și de etapele individuale utilizate în tratarea apei potabile.
Parametrii monitorizați includ – temperatura (în timpul prelevării de probe), pH, COD Mn , KNK 4,5, Al (numai în apele de suprafață), Fe, Mn, forme de CO 2 (numai în apele subterane).
Prelevarea de probe
Serviciile noastre includ, de asemenea, colectarea independentă acreditată a apei brute și produse în conformitate cu cerințele standardelor și legislației relevante. Prelevatorii noștri certificati îndeplinesc toate cerințele pentru prelevarea acreditată a acestor ape.
Dacă decideți să utilizați oferta noastră de analize de apă brută și produsă, vă recomandăm să contactați oricare dintre filialele noastre. Aici vei primi gratuit eșantion carduri speciale pentru analize specifice, iar consultanții noștri vor fi bucuroși să te ajute și să te sfătuiască. Alternativ, contactați-ne pentru orice întrebări la numărul nostru de clienți 226 226 228 sau prin e-mail la info.cz@alsglobal.com .