Mâncare organică

Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului din 30 mai 2018 privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice intră în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Alimentele ecologice sunt un produs realizat din materii prime din producția ecologică, care este guvernat de reguli care sunt definite de legislația cehă și europeană – Legea privind agricultura ecologică nr. 242/2000 Coll. cu modificările ulterioare și de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului din 30 mai 2018 privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice.

Spre deosebire de alimentele convenționale, alimentele organice nu conțin aditivi chimici, conservanți, stabilizatori, coloranți artificiali, nu trebuie să aibă la bază organisme modificate genetic „OMG” și nu trebuie tratate cu radiații ionizante etc. S-a demonstrat că alimentele ecologice au o nutriție mai bună. valoare (conținut mai mare de vitamine, în special vitaminele C și E, conținut mai mare de minerale). Legumele cultivate organic au un conținut mai scăzut de nitrați de până la 50% și un conținut mai mic de pesticide de peste 90% în comparație cu legumele convenționale.

Fiecare aliment de pe piața, care este listat ca bio, eco etc., trebuie să aiba pe ambalaj o serie de informații: sigla europeană, codul organizației de control, informații despre originea materiilor prime și dacă alimentul a fost produs în Romania, trebuie să poarte și sigla națională.

Laboratoarele ALS oferă o determinare precisă și fiabilă a contaminanților, pesticidelor și altor substanțe din diverse produse alimentare, materii prime pentru industria alimentară, culturi agricole și furaje:

  • Prin pachetele de depistare a pesticidelor concepute corespunzător, oferim producătorilor de alimente și furaje sprijin, o parte integrantă din care este evaluarea LMR cerută de piață pentru produse.
  • Gamă largă de analize ale metalelor detectabile.
  • Determinarea continutului de conservanti, aditivi si stabilizatori.
  • Furnizarea de analize pentru excluderea OMG-urilor.
  • Certificatul de testare poate fi eliberat atât în ​​romana cat si in engleza.
  • Acces online la rezultate în aplicația ALSolutions – modulul WebTrieve și Centrul de informare.