Etichetarea alimentelor

Etichetele produselor alimentare oferă clienților informații importante despre produse (alimente și suplimente alimentare). Acestea ar trebui să includă informații de bază despre produs, informații nutriționale și în cazul suplimentelor alimentare, informații despre siguranță. Consumatorii se bazează în principal pe etichetele produselor pentru a alege alimentele. Un produs etichetat incorect poate cauza probleme grave de sănătate pentru client, cum ar fi alergiile. 

Din motivele menționate mai sus, pe etichetă se verifică compoziția produsului, informațiile nutriționale, declarațiile de alergeni sau țara de origine. Alte cerințe obligatorii bazate pe articolul 9 din Regulamentul (UE) 1169/2011 sunt, de exemplu, denumirea alimentului, lista ingredientelor, alergenii, condițiile de păstrare, data durabilității minime și alte informații, care trebuie furnizate întotdeauna în limba romana.

Pentru suplimentele alimentare, eticheta este reglementată și de Decretul nr. 58/2018 Coll. si trebuie să conțină de asemenea, următoarele informații: cantitatea de ingrediente active, doza zilnică recomandată, avertisment: a nu se depasi doza zilnică recomandată, avertisment de exemplu pentru cine produsul nu este potrivit etc.etichetarea, prezentarea si publicitatea nu trebuie sa atribuie suplimentelor alimentare capacitatea de a preveni, trata sau vindeca boli.

Eticheta este verificată înainte de a fi aplicata pe produs și înainte ca alimentul să fie introdus pe piață. Corectitudinea etichetei conform legislatiei in vigoare trebuie verificata in timpul procesului de productie. Detectarea din timp a deficiențelor, a datelor lipsă sau a plasării incorecte a etichetelor va salva multe probleme inutile și va reduce riscul retragerilor costisitoare de produse.

ALS oferă servicii complete și opțiuni extinse pentru setarea parametrilor setați în mod special în funcție de natura unui anumit produs:

  • Evaluarea conformității produselor dumneavoastră cu etichetele existente (de exemplu, numele produsului, compoziția produsului, formatare etc.) și noile produse planificate
  • Verificarea etichetarii compozitiei produsului de pe ambalaj
  • Aranjamentul general al etichetei
  • Servicii analitice de calitate bazate pe mulți ani de experiență cu produsele
  • Consultanta profesionala
  • ALSolutions – modulul WebTrieve și Centrul de informare
  • Furnizarea de carduri de mostre și seturi de tampon
  • Colectarea și prelevarea probelor
  • Certificatul de testare poate fi eliberat atât în ​​limba romana, cât și în engleză