
In anii 50’si 60’ai secolului trecut, a existat o utilizare pe scara larga a pesticidelor pentru tratarea culturilor agricole. Acesti compusi sunt persistenti si greu de degradat si ar putea fi considerati drept toxine bioacumulative. Astazi, pesticidele apartin unui grup atent monitorizat de contaminanti alimentari. ALS a pregatit noi pachete de screening adecvat pentru pesticide, pe baza experientelor cu aparitia pesticidelor in diferite tipuri de alimente si furaje.
In loc de o examinare generala, ALS va oferi testarea pesticidelor specific anumitor matrici.
Testarea reziduurilor multiple se efectueaza cu instrumente moderne precum: cromatografie de gaze cu spectrometrie de masa GC-MS si cromatografie lichida cu spectrometrie de masa LC-MS. Diversitate in matrici si metode
- Examinarea de baza a pesticidelor in fructe si legume prin GC-MS
- Examinarea extinsa a pesticidelor din fructe si legume prin GC-MS/LC-MS
- Examinarea pesticidelor pentru cereale, nuci, ierburi si ceai prin GC-MS
- Examinarea pesticidelor pentru grasimi, uleiuri si produse din carne prin GC-MS
- Ecaminarea pesticidelor in furaje si premixuri prin GC-MS
- Examinarea pesticidelor din lapte si produse lactate prin GC-MS
- Examinarea prin LC-MS Limitele de specificatii pentru rapoarte sunt descarcate din baza de date MRL si sunt marcate automat ‘’in afara specificatiilor’’ daca reziduurile se gasesc deasupra acestora pentru un anumit pesticid, pentru un anumit produs.