Analiza PAH
Conform experților FAO, unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (PAH) sunt cancerigeni genotoxici, fapt pentru care se impune analiza PAH. Hidrocarburile Policiclice Aromatice pot contamina alimentele în timpul procesului de afumare și al procesului de încălzire și uscare sau prin poluarea mediului ( peștele și produsele din pește sunt vulnerabile la contaminare).
Pentru a respecta PAH, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiți contaminanți în alimente, a fost înlocuit de către Regulamentul 835/ 2011 din 19 August 2011. Cea mai semnificativă modificare introduce noi markeri ai prezenței PAH și stabilește nivelul maxim al sumei celor patru PAH (4 PAH): benzo(a)piren, benz(a)antracen, benzo(b)fluoranten, crisen. În același timp, regulamentul menține un nivel maxim individual pentru benzo(a)piren. Regulamentul conține, de asemenea, cerințe pentru nivelul maxim al PAH în carnea afumată, peștele afumat și produse din pește afumat.
Laboratoarele ALS Life Sciences oferă analiza PAH în produsele agro-alimentare cu metode acreditate, utilizând cromatograf lichid de înaltă performanță cu detecție fluorescentă. Limita de cuantificare (LOQ) a benz(a)piren-ului este 0.1 mg / kg, în timp ce LOQ pentru cele 4 WWA este 1 mg / kg.
Adițional, laboratoarele noastre oferă metoda acreditată pentru determinarea celor 16 PAH în produsele agro-alimentare cu gaz cromatograf cuplat cu spectrometrie de masă:
- benzo(a)piren
- benzo(a)antracen
- benzo(b)fluorantene
- benzo(j)fluoranten
- benzo(k)fluoranten
- benzo(g,h,i)perilen
- crisen
- ciclopentan(c,)piren
- dibenzo(a,h)antracen
- dibenzo(a,e)piren
- dibenzo(a,h)piren
- dibenzo(a,i)piren
- dibenzo(a,l)piren
- indeno(1,2,3-cd)piren
- 5-metilocrizenem
- benzo(c)fluor.