Alergenii – toti intr-un singur loc

Alergia cauzata de alimente este o problema serioasa, care afecteaza 8% dintre copii si 2% din populatia adulta. Prezenta alergenilor nedeclarati este una din cauzele principle a retragerii alimentelor de pe piata. Din cauza numarului tot mai mare de consumatori care sufera de alergii cauzate de alimente sau diverse intolerante, exista pe piata alimente specializate pentru aceste grupuri tinta. Devine astfel necesar pentru producatori, sa verifice bunele practici de fabricatie, in cadrul sistemului HACCP, prevenind astfel aparitia alergenilor in productie sau o posibila contaminare incrucisata.

Determinam o gama legislativa completa  de alergeni in produse si swab-uri de pe echipamentele de fabricatie.

  •    În producție, prelucrare, transport și alte manipulări, sunt necesare metode ușoare și simple pentru a determina atat nivelul igienic al suprafețelor, precum și a produselor în sine. Acest lucru este deosebit de important în productia alimentelor, unde cea mai mică contaminare poate duce la degradarea calității produsului finit.
  •    Contaminarea poate apărea din cauza contactului încrucișat al materiilor prime, depozitarea deficitară, echipamntelor contaminate, prafului, refolosirii necorespunzătoare a resturilor, ambalajelor defecte etc
  •    Pentru probele  prelevate de pe echipamentele de fabricație, oferim propriile noastre seturi de swab-uri sterile, pentru a prevenirea contaminareai și pentru a asigurarea eficienței sanitatiei.
  •    Atunci cand se determină alergeniii din produse, probele sunt prelevate în laboratorul nostru, din ambalajele originale pentru a aevita contaminarea încrucișată neintenționată în timpul transportului și manipulării.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și Consiliul din 25 octombrie 2011, privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, definește 14 grupe de bază de alergeni și cerințele lor de etichetare. În consecință, Directiva 2007/68 / CE a Comisiei din 27 Noiembrie 2007, de modificare a anexei IIIa la Directiva 2000/13 /CE a Parlamentului European și a Consiliului, indică grupuri de alergeni alimentari care trebuie să apară pe eticheta produsului atunci când sunt utilizati ca ingrediente în alimente.

Laboratoarele ALS, ofera analize acreditate pentru alergeni atat pentru produse cat si pentru si pentru swab-uri.

Ce poate oferi ALS?

  • Determinarea acreditata a alergenilor din probe de alimente și swab-uri
  • Sfaturi profesionale privind cea mai bună extracție procedura și cea mai potrivită metodă (sandwich /competitiv) pentru diferite matrici
  • Camere moderne și separate pentru analize de probe cu omogenizare proprie
  • Ambalare separată a probelor pentru alergeni, pentru a preveni contaminarea încrucișată
  • Personal profesionist și înalt calificat
  • Timp de răspuns rapid

Schema de bază a metodei analitice ELISA – Testul imunosorbent legat de enzime

GET IN TOUCH

ALS Life Sciences Romania

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati

prin telefon: 0244 596 193 sau e-mail: info.ro@alsglobal.com